Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за 156 JTD

здравейте на всички лятото си взех алфа 156 жтд хубава кола ама дава некъв яд никога досега не съм карал дизел а също и автомобил с турбо вчера се возих със един сеат толедо 1,9тди и ми направи впечатление че колата дърпа здраво до червено на оборотомера а при моито жтд до около 3800 оборота след това все едно турбината спира и сенабира като баба с бастуна ако някои знае как се лекува да сподели БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!!

Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщение
    здравейте на всички лятото си взех алфа 156 жтд хубава кола ама дава некъв яд никога досега не съм карал дизел а също и автомобил с турбо вчера се возих със един сеат толедо 1,9тди и ми направи впечатление че колата дърпа здраво до червено на оборотомера а при моито жтд до около 3800 оборота след това все едно турбината спира и сенабира като баба с бастуна ако някои знае как се лекува да сподели БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!!

Смени си дебитомера колега.Евентуално и да си почистиш дроселовата клапа...
    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Благодаряя дано да бъде само до почистване че другото беше скъпо

Comment

А лампа светвали?
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Колега;причината може да е дебитомер,почистване на турбото,клапана за високо налягане на турбината или това което я управлява,но това са само предположения.Трябва все пак да отидеш при човек който като му кажеш какво и има да знае на къде да се насочи.
          Виж в нашия форум има няколко сервиза които могат да те зарадват от към вървенето.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

значи благодаря за отзива на всички искам да се уточня че лампата за грешки не свети а и имам евроскан който не намира грешки с исключение на някакъв датчик за нещо си на скоростната кутия та незнам????

Comment

счени дебитомера като начало
              после мое и още неща да излезат
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

За да не се пишат излишни теми / предполагам и колегата едва ли знае/ ще питам тук - къде се намира тази дроселова клапа при мен /колата от подписа ми/.Може ли човек с елементарни технически познания и умения да си я почисти сам в гаража?
                Някой някъде беше писал тема за почистване на клапата,но с тези мой комп.умения така и неуспях да я намеря с търсачката.Търтей,знам че ти ще си един от първите дето ще ме пратиш "на търсачката" , но братле зле съм с тоя комп , какво да направя...
                Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

братле дроселовата клапа се намира в началото на въздушния колектор като подаваш газ тя се отваря и подава въздух към цилиндрите

Comment

алоууу
                    ква дроселова клапа на дизелов мотор бе
                    я се стегнете

за пореден път моля всички дето искат да давт технически съвети ДА МИСЛЯТ ПОНЕ 5 МИНУТИ ПРЕДИ ДА НАПИШАТ КАКВОТО И ДА БИЛО
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Mapтo Покажи съобщение
                      Смени си дебитомера колега.Евентуално и да си почистиш дроселовата клапа...
                      Е за тая дроселова клапа питам.
                      И аз ,въпреки че имам елементарни техн. познания бях озадачен.Затова питам
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

мене ме извинете че дизел карам от 5 месеца никога до сега не ми е бил интересен взех го заради икономията и сега трябва да почна разучаване! да питам кое управлява подаването на въздух?

Comment

мене ме извинете че дизел карам от 5 месеца никога до сега не ми е бил интересен взех го заради икономията и сега трябва да почна разучаване! да питам кое управлява подаването на въздух?
                          Потърси линковете с юзър менюъли за този двигател и там пише доста неща. На първо време не приемай за чиста монета това, че 1.9 от ранните има дроселова клапа

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                          Е за тая дроселова клапа питам.
                          И аз ,въпреки че имам елементарни техн. познания бях озадачен.Затова питам
                          Отговорът дали има дроселова клапа на нашите двигатели е: по-скоро - не

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                          Колега;причината може да е дебитомер,почистване на турбото,клапана за високо налягане на турбината или това което я управлява,но това са само предположения...
                          Дебитомер - ок
                          Почистване на турбината от какво? прах ли? Ако е с промелнива геомертия, може да се почисти от нагар направляващото апаратче, но тогава щеше да има сякаш и други симптоми. Ако не е с променлива, минаваме на варианта почистване от прах външно
                          Клапанът за високо налягане е една прекрасна за смяна, но скъпа вещ, когато става дума за соленоид, и не се сменя за щяло и нещяло. Ако не работи правилно, би трябвало да светва лампата на таблото, та дори и да гаси колата евентуално.

Но за момента не е ясно колегата vasilus с кой двигател (респективно управление на турбината) е, за да стане ясно какво му управлява турбината и как.

Дебитомерчетата станаха вече 2 за лев, както се казва Няма 120-130 лв са
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            алоууу
                            ква дроселова клапа на дизелов мотор бе
                            я се стегнете

за пореден път моля всички дето искат да давт технически съвети ДА МИСЛЯТ ПОНЕ 5 МИНУТИ ПРЕДИ ДА НАПИШАТ КАКВОТО И ДА БИЛО
                            Абе алоуууу

Твоя 2.4 има дроселова клапа, ако не знаеш. Ама моя 2.4 няма. Но пък моя 1.9 има, а на проповедника няма

Такива ми ти работи
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Знам само че е 105hp

Comment

Working...
                              X